fredag, augusti 30, 2013

Svenskt tenn


Jag var i Stockholm över dagen med jobbet förra veckan, lyckades sno åt mig lite tid och sprang ner på svenskt tenn för en stund av drömmande bland Josef Frank-tapeter och elefant på metervara. Det blev en liten gul grytlapp med elefanterna i alla fall, den går bra till vårt nu mera ljusblå kök. Även glasunderläggen kompletterades med två extra kompasser. Åh, svensk design! Så tjusigt!



onsdag, augusti 28, 2013

Mixtra med kosten

Jag har ju testat periodisk fasta under den senaste månaden och nu bestämt mig för att sluta. Inte för att jag tycker att det är en dålig grej, tvärt om mår nog kroppen bra av att fasta ibland. Så länge man inte mixtrar allt för mycket med innehållet i kosten och till exempel äter kopiösa mängder fett(vem skulle göra något så tokigt?!). Det funkar bara inte för mig. Blir lite kass i magen och sen så tyckte jag att det blev för stor ansträngning. Vande mig aldrig riktigt vid fastedagarna och blev lite stressad av att veta att jag skulle äta lite. Sen så blev träningen lite lidande och jag kände att jag inte ville gå ner i träning två eller fler dagar i veckan på grund av kosten.

Så nu slutar jag, tack och hej fastan! Ses en annan dag kanske.

Helgen i lite bilder

Helgen och lite av veckan i bilder. Jag har haft ont i rygg och nacke, tittat på gamla bilar och en tokig båt som hette Götheborg. Augusti bjussar på sommarvärme och jag är nöjd och glad med det! Trots dom dagliga krämporna.  



Sällampa

Ville bara visa upp det senaste inom inredning - lysande djur! Inköpt i Gent, Belgien för någon hundring och pryder vårt vardagsrumsgolv i all sin prakt. Ibland undrar jag om vi håller på att gå överstyr, liksom snuddar vid gränsen då det blir för koko. Men näe, inte ännu i alla fall.

måndag, augusti 19, 2013

Nymålat!

Jo, vi har ju äntligen fått fingrarna ur och haft iväg köksluckorna på lackning. Själv ides vi inte göra något lata som vi är, det räcker väl med att skruva ner och upp skiten. Luleå industrilackering har varit helt fantastiska: Hämtat luckorna, spacklat hål och lackat, borrat nya hål för nya hantagen, lämnat luckorna, varit extremt trevliga, serviceminded och punktliga och så vidare! Så, är ni lata som vi och vill göra så lite som möjligt för egen regi, så kan jag varmt rekommendera dom!

söndag, augusti 18, 2013

Derbypeppen

Har varit på min första derbyträning denna säsong idag, som vanligt känns det ju bara för gött! Så jäkla kul att rulla, träffa alla gamla(och nya) vänner samt att få känna att även fast det var länge sen man rullade finns det lite teknik kvar!

Det kommer bli en rolig höst för LRD, vi har massor planerat: Try outs, träningsläger, fundraiser med mycket mera. Så härligt att stå i rullskorna igen!

Så, om du är sugen på att bli roller girl, domare eller NSO så kan du hålla ögonen öppna.

Dagens nagel

Ja, herregud. Jag tror både jag och Moa överträffade oss själva  när det gäller idé och utförande denna gång. Helt galet fräsigt blev det ju! Hon är bra den där Moa, jag har tur som har en plats bland hennes stammisar för hon är nämligen fullbokad sedan läääänge! Här ser ni dom i alla fall, månadens kreation.

torsdag, augusti 15, 2013

lappar





Har varit ett evigt klippande, sprättande och lappande på senaste tiden. Herregud vad jag har haft energi till att pyssla! Lapptäcken i två format, självklart har stora katten hjälpt till. Ganska nöjd trots snea och ojämna lappar faktiskt. Dock har projektet stannat av då jag inte har något att stoppa täcket med, men det kommer att bli klart! Undrar dock vad jag ska göra av dom? Det är nämligen modell barnstorlek... Sjukt skönt att vara kreativ igen!

fredag, augusti 09, 2013

Hamburg, Tyskland, Europa-road trip del 1

Ni kanske undrar hur vi haft det på vår semester i sommar? Bra som bara den, vill jag lova! Det kommer att  komma inlägg för de ställen vi har besökt, första stoppen utanför Sverige blev Hamburg.

Vi kom på kvällen till vårt hotell som låg nära kyrkan St. Georg, även väldigt nära gaykvarteren. Alla butiker och restauranger hade regnbågsflaggor vilket var hur fint som helst. Käkade en pizza på en liten restaurang(bild 1 och 4), köpte froyo(bild 3) för att sen vika in hovarna för kvällen.

Förmiddagen efter det tog vi metron till St. Pauli för att kolla in reeperbahn(bild 2). Väldigt dekadent, konstig känsla att gå där bland(nästan) alla stängda sexklubbar. Efter det promenerade vi tillbaka mot St. Georg genom stadskärnan för lite shopping. Oväntat bra shopping måste jag säga, plus att jag lyckades nosa reda på den enda butiken i hela Tyskland som sålde illamasqua. Efter det körde vi vidare mot Köln och sov en natt utan att kolla eller göra något alls. Dagen efter det började vår resa längs Mosel.



torsdag, augusti 08, 2013

Periodisk fasta

Periodisk fasta är ju inget nytt direkt utan har funnits inom hälsovärlden ett rätt bra tag. Har länge varit sugen på att testa men inte riktigt haft koll på hur man går till väga på bästa sätt. Nu har jag dock läst på lite och lärt mig mer och igår körde jag andra fastedagen(fasta två dagar per vecka med 500 kcal, äta vanligt fem). Jag gillar PF, man behöver inte ändra på vad man äter(för mig är det viktigt att få i mig mycket näringsämnen och inte utesluta något som jag tror är bra för mig), det känns också väldigt överkomligt med två dagar i veckan.

Första dagen mådde jag verkligen skitdåligt. Huvudvärk och trötthet var bara förnamnet, hjärnan hängde inte alls med! Inte så konstigt eftersom att min kropp är van att få energibehovet tillgodosett varje dag, hela året. Alltså kan det ta ett tag innan man känner sig helt 100. Jag åt frukost och middag den dagen.

Andra dagen gick mycket enklare. Bara lite seg och småtrött men funkade absolut som människa. Det går nog rätt fort att vänja sig plus att denna dag ät jag istället lunch och middag vilket funkade mycket bättre för mig!

Jag kommer att träna under mina fastedagar om jag känner att jag vill, dock kommer det inte att bli några tunga pass, utan lättare kondition.

Så, då vet ni!

tisdag, augusti 06, 2013

Sjögurkor och solvarma klippor.




Gårdagen i två bilder. Det blev väldigt sammanfattat men jag hade i alla fall turen att få följa med mina vänner ut med deras båt till en helt magiskt vacker liten ö. Där hängde vi hela dagen och gjorde desto mindre förutom fika och och äta middag v vilket räckte alldeles utmärkt. På vägen hem blev treåringen lite trött, kröp upp i min famn och somnade. Ibland har man tur som får sitta med en liten kille en hel båtresa som sitter och sover i sin flytväst. 

När vi kom tillbaka till fastlandet fick jag en present, en egenodlad gurka! Ni som testat vet hur gott det är. Den ska ätas av idag, för det kommer nämligen vänner och äter middag med oss, så här sista dagen på semestern. Kommer bli en perfekt avslutning.

söndag, augusti 04, 2013

Rekreation med bakning.

Har blivit en del bakande i helgen också, vaniljbullar som blev halvbra och chocolate chip cookies som är to die for. Receptet kommer från bli min jäst! Finns även lite längre ner på sidan.


150 g smör
3 ½ dl socker
2 msk sirap
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
1 äggula
4 dl vetemjöl
½ dl kakao
Lite drygt ½ tsk bikarbonat
½ tsk salt
200 g daimkulor/vit chokladknappar/vad du vill


Gör så här: 
Sätt ugnen på 175 grader (150 grader varmluftsugn). Smält smöret. Blanda i socker, sirap och vaniljsocker. Tillsätt även ägget och äggulan och rör/vispa ihop smeten. Blanda vetemjöl, bikarbonat, kakao och salt  i en separat skål och häll sedan ner blandningen i smörblandningen. Rör ihop tills det är blandat, rör inte för länge. 

Rulla bollar av smeten och lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper. Tryck till med handen så de blir ganska platta. Se till att det är avstånd mellan kakorna på plåten då de flyter ut en del. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 9-12 minuter. Dom ska kännas lite ofärdiga när dom tas ut, då är dom perfekta.

I goda vänners lag.

Har haft en helt jäkla fantastisk helg, full av goda vänner, god mat, nån öl, kreativitet, chillax och kärlek. Det är skönt att känna känslan av att vara genuint lycklig för en stund, för det är ju faktiskt så att livet är fullt av olika nyanser och det är nog få förunnat att känna att allt bara är bra. Inga bekymmer.

Det fortsätter i morgon då jag ska träffa min favoritfamilj och sitta på en båt och bara njuta med my girl.  Jag ska spara allt detta inom mig och plocka fram det när det blir mörkt och kallt. Då ska jag tänka att, sommaren 2013, den var så jävla bra.

torsdag, augusti 01, 2013

Dr Martens rubber boots

Jag gillar att avvända gummistövlar när det regnar, det blir som mer känsla då. Vi är även en del ute i skogen ibland och plockar bär och sånt så då kan det ju vara bra att ha. Nu har mina fina randiga börjat ge upp så jag har beställt ett par nya, a' la Dr Martens! 

Helt sjukt värt då varken regn eller ormar(har hört att dom inte kan bita genom gummit) kan ta sig igenom dessa! Väldigt glad färg samt halva priset - glad plånbok!

Dagens nagel.



Som vanligt har Moa fixat mina klor till semestern med, för mig, lite Paris-känsla. Mint med vita prickar för utom ringfingrarna som blev precis tvärt om. Nu dock lite utväxts men fortfarande sommarfräscha som tusan! Älskar att ha gelénaglar, en grej mindre att behöva engagera sig i, dom känns liksom alltid fräscha!