lördag, juni 30, 2012

Oops.. något hände visst.

Ber om ursäkt för lite rörig design, fick tråååkigt och tjorvade till allt lite. Vi kan säga att sidan är under konstruktion tills min Cherry har hjälpt mig lite! Puss på er så länge!

Maua och hund

Jag hade så gärna velat ha en hund, nästan vilken som helst(jag har dock endel kriterier, den får inte vara mindre än våra katter till exempel). Tyvärr går det inte av diverse anledningar;
  • Vi har inte tid
  • Katterna skulle bli förskräckta
  • Vi vill resa mer(katterna får dock alltid så himla fina vakter)
Jag tänker att den dagen vi bestämmer oss för ett hus och kanske börjar bli lite mer hemkära inom någon slags framtid, då ska en vovve få bo hos oss(även några höns och kanske ett par andra djur). Kan man låta bli att längta när man träffar en så här fin Alaskan Malamute? Alex gav honom ett vedrä att tugga på, det gillade han, gohunden.

Jag och djuren.

Jag jobbar hela helgen. Det lär dock inte bli några hektiska dagar eftersom det är 11 grader varmt och regnar. Trist med lite folk men det finns ju alla sorters dagar och det ska man väl egentligen vara glad över.

Jag jobbar ju inte direkt med djur när jag är här, dom är ju mer som en bonus för mig. Hjälper vår djuransvarige ibland och så fort jag har tid går jag och hälsar på dom. En sak som jag tycker är väldigt jobbigt är när människor pratar ner och idiotförklarar djuren i stil med "kolla vad ful den är" eller "Gud så trög ko" eller vad det nu kan vara. En del säger ju det på något vridet sätt i någon slags välmening, typ som att djuret är så fult så det är gulligt. Jag har väldigt svårt för att förstå hur man menar då. Alla är vi ju skapta olika och naturen är fantastisk som har gjort oss just så olika.

Mina fårkompisar.

fredag, juni 29, 2012

Morgonprommen

Började morgonen på min nya kompis, med en promme. Svettigt värre, måste nog anpassa mina klädval lite bättre nästa gång. Hej på er alla, i bralla! (som Fexmo skrev i dagens annonsblad)

torsdag, juni 28, 2012

Världens bästa jobb.

Jag har jobbat idag, på världens bästa jobb. Jag och våran djuransvarige(bästa Marita) har gått runt med getterna våra i en och en halv timme efter djurvisningen. Det kan ha varit det roligaste jag gjort i hela juli månad, jag tror inte att de i min omgivning förstår hur mycket jag tycker om djur. Mamma vet, hon har alltid förstått dock.

Lyckan alltså. Vi hälsade på hos kollorna och fåren, båda sorter blev väldigt intresserad av besökarna så det råmades och bäades i kör. Getterna är så himla mysiga och duktiga, trots att dom bara gått i band någon enstaka gång. Det kom barn från alla möjliga håll och kanter och ville klappa damerna, vilket gick väldigt bra. Senare i sommar ska korna också få en promenad, spännande att gå med ko i koppel.

Ville bara berätta hur bra jag har det, det är nu ni kan vara avis!

onsdag, juni 27, 2012

Städmani och inbillningssjuka.

Blev spontanmiddag på O'learys eftersom mannens bror ska flytta till Tyskland på lördag. Får se om det blir sallad eller pommes - hur ser dagens självdiciplin ut? Körde 75min PW tidigare idag, det var skönt. Hade dock tänkt träna också men det ville sig inte riktigt. Tur att man har en ny chans i morgon.

Har diskuterat sommarpratare med syrran idag, vi gillar Johanna Koljonen väldigt mycket. Jag tipsade henne om Olof Wretling eftersom att han är bäst. Kom även till insikt att alla programledare som även sysslar med humor verkar ha samma personlighetsdrag till viss del. Vad har Peter Settman, David Hellenius, Christian Luuk, Johan Rehborg och Robert Gustavsson gemensamt? Jo, dom är hypokondriker och riktiga städpedanter. It's true.


Skamgången.

Är inne på ledig dag nummer två av två och har inte tagit mig upp ur sängen ännu. Lilla Katten ligger på min axel kind mot kind med mig och utifrån vad facebook säger är det inte värst vackert väder så jag kan lika gärna ligga kvar.

Körde ett gympass igår inne i stan på Sensia(fd. Helex) så nu för tiden snittar jag typ ett pass i veckan. Inte bra. Träningsvärken smyger sig på ganska rejält eftersom att jag är så ovan. Dock har jag hittat en motiverande faktor till att hålla mig i någon slags form och den heter 20/9. Vad som händer då tar vi en annan gång.

Jag, min sambo, min kusin Joel och hans tjej(och min vän) Verran har skapat en grupp, en inofficiell sådan. Vi ska promenera 4 dagar per vecka(helst tillsammans) i bra takt. Gruppen uppkom efter en gemensam helg av frossande av mat, chips och annat. Vi skämtade om att det skulle bli en walk of shame dagen efter då vi skulle göra bot för våra synder. Sagt och gjort, vi hävde oss ut på promme och bestämde att vi skulle göra om det. Och på den vägen är det! Självklart är det inte ett straff, mer en kul och motiverande grej, jag älskar att promenera!

tisdag, juni 26, 2012

Progress.


Håller på och skissar lite. Älskar snygg skrivstil - synd att man är kass på det. Annars då? Tränat, hängt hos Elina och tvättar lakanen ni ser på bilden. En perfekt ledig dag! Senare blir det promme, vare sig det regnar eller inte. Puss på er.

Nytt huvud.

Mitt huvud.
Tro det eller ej men jag har faktiskt börjat skissa på en riktig header. Varje gång jag går in på min egen blogg skäms jag lite eftersom att den är så ful. Jag lär ju dock hinna skissa om den etthundratrettioelva gånger innan jag är nöjd men arbetet är i alla fall påbörjat!

Idag är jag ledig och ska göra en massa saker som är bra att göra när man är ensam hemma för att alla andra jobbar. Typ rita, åka till gymmet, lyssna på Sommar i P1 och prata med katterna. Nu när jag tänker på det är det rätt länge sen jag var ensam hemma, jag har ju jobbat så mycket på senaste! Vilken tur att man har ett så himla mysigt jobb.


måndag, juni 25, 2012

Midsommarhelgen

Midsommarhelgen har varit härlig! Ös på jobbet, mys hemma med familj och vänner så vad mer kan man begära? Även vädret har varit till belåtenhet vilket känns näst intill overkligt med tanke på hur resten av juni har sett ut.

Nu är det måndag och regnet infinner sig igen. Ikväll ska jag och Linda beställa varsitt löpband som kommer att användas gode flitigt. Har länge funderat på ett attract och nu är tiden inne! Blir ett vitt eftersom att utseende går före det praktiska, som Linda sa. Vi kommer bli bästisar, jag och mitt band. Ska försöka att gå varje dag och till och med springa lite ibland. Det här känns som en god investering.

(bussar på två midsommarbilder)

onsdag, juni 20, 2012

Baby blir 25!

Idag fyller min fina man år. 25 blir han och jag är så glad att han är min, att han ville vara min. Vi ska äta tårta och kinamat, sen när alla gäster har gått ska jag hålla om honom och berätta hur viktig han är för mig. Gång på gång, på gång, på gång.

Bilden är tagen i London.

tisdag, juni 19, 2012

Well hello!

Jag dör lite. Intervallträning i 45 min på morgonen var en ren plåga. När ska man börja tycka att löpning är kul egentligen? Min kropp säger "nej, det skumpar för mycket!". Måste försöka hitta något kul danspass i veckan så inte motivationen dalar helt och hållet.

Annars är allt gött. Jobbet är fab, bästa Joel och Verran är hemma och sommarn börjar sakta men säkert göra sig påmind. Börjar jo ofta jobba först 10.30 vilket är bra OM, jag säger om, jag lyckas kliva upp i tid. annars är det mest slöseri med morgon. Måste bara skapa någon bra rutin... Hur gör man?

söndag, juni 17, 2012

Lördagen som försvann.

Bra helg, eller bra lördag kanske man ska säga eftersom helgen inte är slut än! Det började med rull i pride festivalen, vilket ös det var. Trodde inte att det skulle bli så stort. Vi var långt fram i paraden och när man tittade bakåt såg man inte var tåget slutade. Gjorde ju fulaste vurpan i början dock, det var en väldigt brant backe. Herregud så jag skämdes! Upp fort, låtsas som ingenting.








Jag hade ju också fixat håret dagen till ära som min kära sambo har satt i åt mig. Rosa och orange, som back in the days.

På kvällen blev det grillning med Joel, Veronica och Linda. Har ju inte träffat min kusin på sjukt länge så det blev en rätt svamlig kväll. Det här med att välja film är inte speciellt enkelt alla gånger. Ha en bra söndag alla!

fredag, juni 15, 2012

Om mitt jobb.

Nu har jag genomgått en vecka av ett par fantastiska utbildningsdagar på Hägnan. Oj, vad jag har lärt mig om 1800- och 1900-talet, folktro, mat och kläder under dessa tidsepoker, språk och sed. Det känns fint att det verkligen satsas ordentligt på oss. Jag kommer att jobba som "bodbiträde" i hägnans lanthandel från 1940-talet. Så om ni vill prata andra världskriget och Evert Taube kan ni ju komma och hälsa på!

Varje morgon börjar så himla roligt! Kommer till jobbet, går genom världens finaste område och möts av högljudda "bääääääh". Ibland är tuppen också med på välkomstfanfaren. Snart kommer våran efterlängtade fjällko Fia-lisa, jag hoppas att hon råmar mycket.

måndag, juni 11, 2012

Mauas nya jobb.

Hej mina morgonpigga bloggisar! Idag är första dagen på mitt nya jobb, ska nämligen befinna mig här dom kommande två månaderna! Jag vet, jag kan vara den lyckligaste som får jobba på ett friluftsmuseum med hästar, getter och kaniner med mera. Det känns som himmelriket för en flora- och faunaintresserad tjej som jag! Wish me luck(fast det nog egentligen inte behövs)

söndag, juni 10, 2012

Cherry style!

Har lekt stylist idag och fixat min bästa Cherry för en grej som hon skulle göra idag. Tror inte att jag ska skriva exakt vad för grej ännu, hon får berätta själv. Vi körde i alla fall 50-tal och jag måste nog säga att jag är mest nöjd med håret. Kollade in en youtubeturtorial, drog hem till Linda och gjorde samma sak med henne som på filmen. Mad skillz! Det är så enkelt att sminka när folk redan är så snygga!
Extremt söt med håret upprullat också.

Fågellampan.

Vi har haft en så fin helg, Jag, M och alla inblandade. Fredagen spenderades ute i Norrfjärden(eller snarare vilda västern) med Robert, Elina och Svea. Vi körde fyrhjuling modell mindre, grillade och badade bastu. Katten Tatten och Albin var gott sällskap i rödvinsdimman. 




På lördagen var det dags för Svartöstadagen, årets mysigaste loppis. Gled runt i någon timme och köpte en lampa(som ni ser på bilden) och en gammal plåtburk. Funderar på hur jag ska göra med lampan, om man ska spraymåla den i någon kitchig färg eller låta den vara? Vad tycker ni?



På lördagen firades även min svåger som fyllt år med bbq och en fasligt god tårta som min syster bakat. Choklad, hallon, vaniljkräm och grädde. Sen några timmar i vår egen soffa vilket var välbehövligt. 

fredag, juni 08, 2012

Tillbaka till det goda livet.

Tillbaka till livet med rutiner igen, tillbaka till mat som gör gott. Jag har nästan saknat mitt vardagliga födointag trots att det är gott med pubmat och fika varje dag. Träningen får dock vänta, blev lite snuvig(älskar ordet snuvig) vår sista dag i London och det är inte över än. Men snart ska jag dansa, hoppa, skutta och springa igen! Peppen på det livet då man är snäll med sin kropp!

torsdag, juni 07, 2012

Balsminkning.

Gjorde en balsminkning nu i veckan på fina Sofie! Hon är så lätt att jobba med eftersom hon redan är supersnygg utan smink. Vi körde ganska neutrala färger - Svart och silverbeige, eftersom att hennes klänning var cerise så ville hon inte ha för mycket färg kring ögonen. Jag tror vi blev jättenöjda båda två!

Har fler roliga projekt i sommar; bröllopssminkning, styling in för fotografering... Det roligaste är att jag inte ens "annonserat" om att jag gör sånt här, dom kommer till mig! Sånt värmer i hjärtat. 

tisdag, juni 05, 2012

London pics!

Vilken resa vi har haft! Jag älskar London, hade absolut kunnat bo där. Vi har turistat och sett sevärdigheter, varit på London zoo och Madame Tussauds, sett musikalen We will rock you, varit på Spitafields market, gått runt och kikat, shoppat och ätit gott. Här kommer en bildkavalkad från vår weekend;

Hoppas ni också haft en bra helg! Trots allt det roliga så är det skönt att vara hemma igen bland rutiner, vänner och familj.